Biografie

Naam: Saskia Dijkstra
Geboren: 1973 te Winterswijk
Woonplaats: Winterswijk
Opleiding: Activiteitentherapie, diverse teken en schildercursussen, Kunstacademie Artez te Zwolle en de Klassieke Academie te Groningen.
Werk: Activiteitentherapeut in revalidatiecentrum Roessingh te Enschede

Saskia Dijkstra tekent en schildert sinds 1999.

Door haar veelzijdige interesse heeft ze zich verschillende technieken en materialen eigen gemaakt. Haar onderwerpen waren meestal figuratief maar ook heel verschillend. Meestal koos zij voor kinderportretten maar ook bloemen, landschappen, stillevens en kinderkamerafbeeldingen.

Na deze periode van vooral figuratief werken, heeft ze dit losgelaten en gaat haar grote voorkeur de laatste jaren uit naar vrijer/abstract werk in acryl. Door continu experimenteren met middelen en materialen ontstaan vele gevarieerde effecten. Haar werken zijn groot, uitbundig en expressief. Het resultaat zijn kleurrijke schilderen vol van energie, spanning en beweging.

De schilderijen van Saskia komen geleidelijk tot stand en bouwen zich tijdens het schilderen op. Het is een spel van kleur, vorm, structuur en ritme… steeds weer is ook voor haar het eindresultaat een verrassing.

Ondanks dat Saskia al geruime tijd schildert is het voor haar idee nog maar het begin. Ze streeft erna om kleuren, vormen en structuren te bundelen en hiermee sfeer en beweging neer te zetten en nieuwe mogelijkheden te creëren.

Naast het schilderen en tekenen verzorgt ze diverse schilderworkshops. Bij deze workshops staan plezier en ontspanning centraal. Al naar gelang ervaring of durf maakt u kennis met het schilderen of gaat u een stapje verder waar u ooit gebleven was.

Saskia Dijkstra is lid van het NABK (Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars)
Website NABK www.nabk.nl